Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Jídla a jídelní lístky

Hned úvodem do teto sekce některé z vás asi zklamu v tom, že jak psát jídení lístky vás zde nenaučím.

Já jsem na téma jídel a jídelních lístků do obborného tisku a do odbornýh web stránek v Česku již napsal více než kdokoliv jiný před tím, ale až na nějaké výjimky to nepadlo na úrodnu půdu a tak s tím jsem více méně definitivně skončil.

Ty české jídelní lístky, až na nějaké výjmky, tvořené podle více než 60 let starých archaických modelů jsou slátaniny všeho možnéno. Doba je dnes jiná, ale přesto je restauratéři opisují jeden od druhého, občas do nich přidají "své kreace", ale jinak je to stejné od Šumavy k Tatrám, ale jak se zdá tak většina lidí, protože nemají srovnání jim to "baští". No a to nemluvím o cenách jídel  a nápojů které jsou ve většině případů také buď opisané nebo tvořené podle ohadu.

V této sekci vás já, a nejspíše nikdo jiný nebude učit jak jíselní llístky a ceny tvořit, jako spíše jak jídelní lístky číst.

V této sekci se studenti Hostovky naučí srovnávat, aby věděli co jim za jeich peníze patří a vytvořili tak tlak na tyrestauratéry kteří pohostinství chápou jen jako stnadný způsob obohacování.

Pokud se jídel týká, tak v teto sekci se studenti Hostovky dozví o jídlech která se na českých jídelních objevují jen sporadicky, ale se kerými se určitě setkají při svých cestách do zahraničí.

Pokud se na českých, slovenský, ale i na zahraničních jídelních lístcích setkáte s jidly které nejsou srozumitelně papsané tak neváheje se v této sekci na ně zaptat. To samé platí o případech kdy se domníváte že cena takového jídla neodpovídá jeho hodnotě případně ambianci dané restaruace.

KDO SE NA NIC NEPTÁ...

...NIC SE NEDOZVÍ!

Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.

Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.

Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.

M. Klima

Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky

Otázka: Vážený pane Klímo dobrý den. Můžete mi prosím poradit, kde najdu na internetu návod na kalkukace pro výrobu pizzy, respektive receptury(složení). Přeji Vám mnoho zdraví a přeji hezký den. Milan Vladař ...více

Otázka: Zajímalo by mě jestli hmotnost porce masa je braná v syrovém,nebo vařeném stavu.Jsou případy ,že doma vaříme i 10 porcí.Máme problém s odhadem surovin,s množstvím přílohy a masa.Můžete mi nějak poradit,nebo inspirovat? ...více

Otázka: Dobry den-pane Klima,chci se zeptat co rikate na tuto ukazku jidelaku-jidel-- DŘEVORUBECKÝ MĚŠEC     (kuřecí kapsa plněná pikantní směsí) 200g ŠERIFOVA HVĚZDA     (vepřová panenka plněná brynzou,      anglická slanina,křen) ...více

více otázek a odpovědí

Vyhledávání



Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

2985942
© 2007 - 2017, http://www.hostovka.cz