Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Argula
Autor: Michael Klíma | 21.7.2005 | Jídla a jídelní lístky

obr1

Také ale rugula, rugola nebo rucola od latinského slova eruca znamenajícího "druh zelí", je listová zelenina z rodiny cruciférae, známá také pod francouzským názvem roquette nebo pod anglickým roket. Je to zelenina podobná špenátu nebo řeřiše. Používá se hojně v italské kuchyni; má o mnoho větší obsah Beta karotenu a vitamínu C než ostatní listové zeleniny.

Argula má malé ploché lístky s dlouhými stonky čímž se podobá také pampelišce kterou můžeme arguly nahradit. Má výraznou pepřovou chuť a vůni; čím vzrostlejší tím má výraznější hořčicovou chuť. Používá se často ve studené kuchyni k ozdobě jídel.

Argula Salát

V Americe se setkáte s různými verzemi argula salátu v tak zvaných "lepších" restauracích. Lístky arguly se prodávají v plastikových pytlíčcích, ale většinou se přidává ku směsím listových salátů spolu s hlávkovým salátem (lettuce), špenátem (spinach) apod.

Argula salát s Gorgonzolou

Argula smícháme s jinými salátovými listy (hlávkovým salátem, špenátem apod.
Pro každou porci salátu přidáme:
½ šálku vlašských ořechů
½ šálku Gorgonzoly
½ zeleného jablka krájeného na plátky

Podáváme s italským drezinkem nebo vinegretem.


Vrátit se na předchozí stránku

Vyhledávání



Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

2953991
© 2007 - 2017, http://www.hostovka.cz