Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Restaurace a servis

restaurace

Tato sekce by měla mít jednoduchý název "STOLNIČENÍ", protože to je čím se v této sekci budeme zabývat.

Hostovka není ani školou vaření ani školou servisu a tak nemůžete očekávat že se na těchto stránkách naučíte jak správně obsluhovat a jak se stát dobrým číšníkem. To by se mi všechny ty odborné a hotelové školy pěktně poděkovaly protože by tím pádem přišli o většinu studentů.

V této sekci se sice dozvíme o rozdílech v různých typech servisů, ale ne z pohledu obsluhujicích, ale z pohledu hosta.

Na české a slovenské pohostinství si dnes stěžuje již kde kdo a pokud tyto stížnosti sledujete, tak si povšinete, že je daleko více stížností na obsluhu než na kuchyň.

V úvodu do této sekce se důvody nebudeme zabývat. Zde si jen řekneme, že to vše pramení z toho, že se nikdo neřídí jedním z přikázání mého náboženství které říká "Dejte lidem to co chtějí".

V následujicích řádcích se s vámi o mých názorech na to co hosté chtějí a co jim patří podělím ale očávám, že i vy přijdete s vaši troškou do mlýna a že se o vaše dobré či špatné zkušenosti se servisem, jak u nás tak i v zahraničí podělíte.

KDO SE NA NIC NEPTÁ...

...NIC SE NEDOZVÍ!

Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.

Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.

Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.

M. Klima

Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky

Otázka: Dobrý den, rád bych se zeptal, jak je to s účtováním "service charge", couvert atd. Upravuje to nějaký zákon nebo vyhláška (případně který)? Smí si restaurace automaticky účtovat nějaký poplatek za servis (třeba 10% z účtu)? Je to legální, neslušné nebo přímo nelegální? Musí být servis započítán v c ...více

Otázka: Dobrý den vážený pane Klímo, na serveru Lidovky.cz pisete dnes o spropitnem. Osobne jsem timto nastrojem dosud obvykle vyjadroval mou celkovou spokojenost, nikoli jen spokojenost s obsluhou - jak je zrejme z clanku (lze pak dedukovat, ze spropitne je odmenou pouze obsluze, jez se s kuchari se o ni n ...více

Otázka: Dobrý den pane Klímo, teprve nedávno jsem objevil Vaše stránky a můžu říct, že jsem mile překvapen. Vaše počínání je více než chválihodné. Úroveň hostů v ČR je strašná. Pokud by nebyla, tak řada restaurací by musela zákonitě už dávno zaniknout - zkrachovat. ...více

více otázek a odpovědí

Vyhledávání



Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

2835224
© 2007 - 2017, http://www.hostovka.cz