Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:

Co je to dranžírování?

Odpověď:

Dranžírovat

Škoda že jste se nepodepsal nebo nepodepsala.

Já vím, že v Česku se to nenosí protože tam se většina lidí za své jméno stydí, ale v některých zemích lidé nosí dokonce jmenovky a v poslední době dokonce i s fotografií.

O dranžírování nebo dranšírování toho tady mám několik stránek se spoustou obrázků, ale je to všechno ve francouzštině nebo v angličtině takže by to musel někdo přeložit do češtiny, nicméně já jsem se rozhodl, že anonymům již odpovídat nebudu.

Ale abych ukázal, že přesto jsem hodný kluk, tak tu přepisuji pár poznámek které jsem opsal z encyklopedického slovníku gastronomie a-k, od Jiřího Černého.

dranžér, tranšér číšník nebo kuchař specializovaný na krájení, porcování a plátkování tepelně upraveného masa, drůbeže, ryb a některých druhů zvěře a ptactva

dranžírovací nůž kuchyňský nůž používaný ke krájení tepelně upraveného masa, vyrábí se v mnoha různých velikostech s délkou ostří mezi 20 ? 30 cm

dranžírovací příbor tvoří jej dokonale ostrý nůž s délkou ostří cca 20 - 25 cm, velice ostrou špičkou (slouží k překrajování chrupavek) a dvouzubá vidlička. Používá se k dranžírování jatečního masa, drůbeže a zvěřiny, zpravidla před zraky stolovníků. Vidlička s mírně ohnutými zuby slouží ke krájení steaků. S rovnými zuby naopak pro krájení drůbeže nebo masa s kostí.

dranžírovat, tranšírovat krájet, porcovat.


Vrátit se na předchozí stránku

Vyhledávání



Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

2858779
© 2007 - 2017, http://www.hostovka.cz