Univerzita pro hosty restaurací
Snahou Hostovky je zvýšit uvědomění našich hostů v tom, co jim patří a jak by se měli v restauraci chovat, aby se nedostávali do trapných situací. Takto vzdělaní hosté si u zaměstnanců v pohostinství získají daleko větší respekt.
Seznam článků ikonzulting
- 19. září 2011
- ikonzulting
- Tvorba cen
- Vaření nezačíná nákupem, jak tvrdí náš samozvaný chef Pohlreich. vaření začíná plánem neboli jídelním lístkem. Tvorba jídelního lístku začíná zbožíznalstvím, psychologií nákupu potravin, tvorbou receptur a tvorbou cen, i když ne vždy v tomto pořadí. ale v žádném případě nějaké komediantství nestačí a je k tomu v každém případě potřeba nějaký know how.
- Tvorba cen , /tvorba_cen
- 18. září 2011
- ikonzulting
- Tvorba jednotných podnikových receptur
- Jak číst receptury je jedna věc, a jak je psát je věc druhá. Jsou profesionální receptury, které uvádí jen druh použitých potravin a koření bez uvedení množství nebo způsobu jejich úpravy. Oproti tomu jiné receptury uvádí nejenom přesnou váhu potravin, přesný způsob zpracovávání a úpravy, také přesně opisují i velkost požitého nádobí a specifikuji na jakém zařízení se daný pokrm musí upravovat a trvají například na tom, že koření se musí tlouct jen v hmoždíři, což v případě, že máte elektrický mlýnek na koření, na kterém se dá nastavit zrnitost, je úplný nesmysl.
- Tvorba jednotných podnikových receptur , /jednotne_ponikove_receptury
- 16. září 2011
- ikonzulting
- Kalkulace
- V České republice, jak již řečeno, jsou vlastní kalkulace nařízené zákonem na ochranu spotřebitele. Často si ale kladu otázku - ochranu proti komu? Proti nepoctivému restauratérovi, který by bez kalkulací své hosty šidil? Toto je dosti naivní názor, protože restauratér, který chce úmyslně šidit své hosty, je může šidit lépe s kalkulacemi než bez nich. V Americe (se kterou vám zřejmě již jdu na nervy), kalkulace zákonem nařízené nejsou, ale každý rozumný restauratér má vypracované kalkulace na všechna jídla a nápoje, a to ne pro ochranu spotřebitele, ale pro ochranu svojí. Americký restauratér se totiž snaží dát hostu za jeho peníze co možná nejvíce, ale aby mu při tom zbyl zasloužený zisk, tudíž musí vědět, co dělá. Bez této filozofie by moc dlouho pohostinství provozovat nemohl. V Americe to totiž není státní obchodní inspekce, ale host, který dříve nebo později odhalí restauratérovu nepoctivost nebo chamtivost, a potrestá ho ne pokutou, ale tím, že do jeho restaurace již nepřijde.
- Kalkulace , /kalkulace
- 31. srpna 2011
- ikonzulting
- Tisková zpráva APK ČR
- Dne 25. srpna 2011 byla Ministerstvem Vnitra České Republiky registrována ASOCIACE KONZULTANTŮ ČESKÉ REPUBLIKY, o. s.
- Tisková zpráva APK ČR , /tiskova_zprava_akp_cr
- 24. března 2010
- ikonzulting
- Ty jsi pro mě vlastně nic neudělal
- Měl jsem takový případ, kdy jedna paní se se mnou přišla poradit o koupi restaurace, která byla na prodej asi za.000, což tehdy byly relativně velké peníze.
- Ty jsi pro mě vlastně nic neudělal , /ty_jsi_vlastne_nic_neudelal
- 20. prosince 2009
- ikonzulting
- Ekonomika samoobslužných bufetů
- Oproti mnohým jiným cateringovým akcím jsou bufety plánovány provozovatelem. Potřebné množství jídel a pití, které hosté mohou v dané době na samoobslužném bufetu zkonzumovat, má podstatný vliv na ekonomiku neboli na rentabilitu bufetu, na potřebný počet a sortiment jídel a následně i na cenu.
- Ekonomika samoobslužných bufetů , /ekonomika_bufetu
- Zobrazit články podle štítku
- iAmerika iČeská republika ico-kdy-kde ietika ietnické kuchyně iFrancie igastronomie ihistorka ihygiena a sanitace ijídla a jídelní lístky ikdo-kdy-kde ikoho se to týká ikonzulting ikuchyňské techniky inápoje io čem se mluví io čem se nemluví iomáčka ipohostinství ipolévky ipřípadová studie irecept irestaurace a servis iubytování izbožíznalství iživotopis
FAQ
n/a
Nová elektronická kniha
Chystáme se vydat e-book se články tohoto webu. Získáte tím všechny články autora do své oblíbené čtečky. Koupí e-booku navíc podpoříte další rozvoj tohoto webu.
- iE-book pro všechny druhy čteček plus formát PDF.
- iAutomatické aktualizace a přidávání nových článků!
- iZajímá Vás e-book?