Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:
Dobrý den pane Klímo, přečetl jsem si Vaší odpověď panu Bílému na jeho otázku ohledně dětského Kaldounu a eventuelním smažení v bio oleji. Ten olej mě ani tak nezajímá, protože ruku na srdce na to si dovedu odpověděd sám, že tomu tak není. Zato ten mini Kaldoun by mě zajímal také. Nechci rýpat, čistě ze zvědavosti se ptám, proč je polévka na posledním místě. Má druhá otázka se týká dezertního menu. Proč je identické s 90% českých restaurací? (tzn. naprosto bez nápadu = nelákavé) A dovolte ještě poslední dotaz. To je opravdu ve Vašem konceptu za 800tisíc nutné podávat sýr cihla,pečivo 1ks apod. pod souhrným názvem "A LA CARTE?" Přece Vy víte nejlíp co to znamená, když se řekne A la Carte :)) P.S. Dostane host na vyžádání k T-Bonu za 538,- pečivo zdarma, nebo hezky zaplatí 4,-/ks? Doufám, že budu úspěšnější než pan Martin, který se sice pěkně zeptal, ale vůbec nic se nedozvěděl. Mějte se moc hezky a mnoho štěstí přeji v úctě Matouš Petráň

Odpověď:
Vážený pane Petráň, Hostovka není učebnice vaření ani servisu nebo tvorby jídelních lístků. Přesto Vám musím odpovědět, že ten jídelní lístek konceptu STEAKGRILL byl vytvořen podle mé zásady "DEJTE LIDEM TO CO CHTĚJÍ A CO JIM ZA JEJICH PENÍZE PATŘÍ" a to ať Vás to zajímá nebo ne. Když jste si ale s rukou na srdci odpověděl na otázku toho oleje tak proč si s rukou na srdci neodpovíte i na to ostatní. Mohu Vám ale říci, že pokud bych takový lístek dělal pro nějakou restauraci v Novém Yorku nebo v Pekingu na rinku, tak na základě průzkumu místních zvyků, surovinových možností a toho co místní lidé chtějí a co si mohou dovolit by vypadal úplně jinak. Napsal jsem za moji kariéru jídelních lístků po celém světě tisíce a každý byl napsán takříkajíce "na mírů" protože já jídelní lístky neopisuji jeden od druhého tak jako se to dělá v Česku, a většinou obstály kritiku jak majitelů těch restaurací tak i profesionálních kritiků. No, a ten jídelní lístek konceptu STEAGRILL, o kterém je řeč, jsem také napsal jen pro tu restauraci která je v Račiněvsi u Roudnice. To je proč je to mé menu zdánlivě identické s 90% ostatních českých menu, ale identické není to byste tam ale musel jít a přesvědčit se. Na to co je A LA CARTE, jsem dokonce i na těchto stránkách napsal článek, ale jak říkám, tak hostovka není pro odborníky ale pro hosty lépe řečeno pro studenty Hostovky a tak například o tvorbě jídelních lístků zde psát nemohu. Tvorbu jídelních lístků jsem relativně úspěšně učil 15let v Americe a o tvorbě jídelních lístků jsem ale napsal i v česku článků jako málo kdo a měl jsem na to téma dokonce semináře jak v Česku tak i na Slovensku, ale obávám se, že Vás by něco takového také nezajímalo. Ale máte možnost se podělit v mediích o vaše vlastní teorie. To pečivo a jiné amenity zdarma nejsou v Česku ještě tak zamozřejmé a to vy zřejmě jako sofistikovaný host víte lepe než já. Není to tak dlouho kdy mi v jedné pražské restauraci k čínskému jídlu počítali sójovou omáčku zvlášť. Jinak ale musím dodat, že odpověď panu Martinovi patřila jemu, tato odbověď patří Vám, ale nečekejte ode mně že bych s Vámi o Vašich názorech chtěl na těchto stránkách polemizovat nebo diskutovat. Ta restarace STEAKGRILL mi nepatří, ale pokud by mi patřila,tak jediné co bych Vám vážený Petráň mohl doporučit by bylo, abyste do té restaurace nechodil, protože ta zřejmě není pro Vás. Mimo jiné těch 800 tisíc nebylo za tu restauraci, ale jen za ten koncept, ale teď když se ukázalo jak je ten koncept úspěšný tak ta cena podstatně stopla. Ta restaurace v Račiněvsi ale na prodej není a podle jejího majitele pana Honzajka nikdy na prodej nebude. Michael Klima


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz