Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

BUFETY NÁKLADY NA MZDY
Autor: Michael Klíma | 20.12.2009 | O čem se nemluví

Výňatek z připravované nové verze manuálu CATERING BUFETY konceptu STEAKGRILL®

BUFETY NÁKLADY NA MZDY

Náklady na mzdy jsou nezanedbatelnou položkou podnikového rozpočtu  a jsou do značné míry rovněž ovlivněny jídelním lístkem a při bufetech sortimentem jídel  a následně potřebou personálu a to jak ve výrobě tak i v obsluze. 

Mimo přípravy potravin a jejich následného vaření, všechny ostatní funkce spojené s expedicí a presentaci jídel, mohou být vykonávány méně kvalifikovanými, a tím pádem méně placenými zaměstnanci. V Americe je toto velice přísně sledováno a zakotveno ve výrobních manuálech tudíž dochází k minimálním prostojům.

V Česku však málokterý manažer toto bere v úvahu a v mnoha případech se servisem zabývá i on sám, místo toho aby se věnoval managementu  a kontrole.

Příkladem mohou být cateringové funkce jako jsou například bufety. Nechci zde hovořit o nákladech na mzdy kuchařů, protože u těch při přípravě jídel pro bufety produktivita vlastně stoupá, ale při servisu a pracích v jídelně, kdy každým zaměstnancem navíc, který není plně využit,  náklady na mzdy neúnosně stoupají.

Zde je totiž potřeba se zmínit  o něčem, o čem se v odborných učebnicích nikdy nemluví, a to je skutečnost, že čím více obsluhujících, tím menší podíl spropitného ze společného trónu na každého připadá. V tom ohledu by obsluhující sami měli mít zájem na tom, aby jich nebylo více, než je potřeba k zajištění kvalitního servisu.

 


Vrátit se na předchozí stránku

Vyhledávání



Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

2805543
© 2007 - 2017, http://www.hostovka.cz