Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

VŠEM VOLŮM KTERÝCH SE TOTÝKÁ
Autor: Michael Klíma | 11.11.2009 | O čem se nemluví

Já na stránkách Hostovky o některých věcech nemluvím, ale chtěl bych, abyste věděli, že relativně pozorně sleduji vše, co se v tom našem upadajícím pohostinství děje a že o některých věcech mluvím na příslušných odborných stránkách.

 Přikládám vám článek který jsem uveřejnil na stránkách www.cestovní-ruch.cz který se mnoha našim „odborníkům“ nejspíše nelíbil, nicméně přesto vyvolal zajímavou diskuzi.

M.Klima

 VŠEM VOLŮM, KTERÝCH SE TO TÝKÁ

Přestaňte už blbnou volové. Cožpak si myslíte, že tím hulvátstvím, sprostými slovy a urážkami vašich podřízených a spolupracovníků zakryjete tu vaši blbost a neschopnost. Přestaňte si už olizovat prsty při tom ochutnávání jídel volové. Neošáhávejte si tu vaši, třeba i holou hlavu a pak jídlo které upravujete. Ještě by tak scházelo, abyste se při tom vaření dloubali v nose a plivali na zem, jak jste tomu zřejmě zvyklí.

Komu chcete být vzorem volové. Já vím, že někteří adepti kuchařského umění se ve vás vidí protože  jste  pro ně Role Model, ale to je právě ta hrůza, že někteří budou ještě horší než vy.

Někteří z vás se holedbáte svoji zahraniční praxi a tak to teda někde popište volové. Napište co, jak a jak dlouho jste dělali, a co jste se naučili. Napište, co z toho co jste se naučili předáváte těm kterým ta možnost pracovat v zahraničí dána nebyla. Napište, zda jste byli jazykově připraveni anebo zda jste se ten jazyk naučili „as you go“. Napište v kolika restauracích, mimo té ve které jste pracovali, jste navštívili a nebojte se je popsat a hlavně co jste jedli. Napište, které z těch restauraci byste doporučili a založte si web stránky „KUCHAŘDOPO“, to se dnes nosí.

Vy vlastně jste byli ambasadoři české gastronomie v zahraničí a tak nám napište volové, jak jste propagovali naši českou kuchyni. Kolika těmi našim CZECH SPECIALS jste se volové v zahraničí pochlubili, a nakolik si myslíte, že jste pomohli našemu incomming cestovnímu ruchu.

Napište volové, v kolika hotelích, mimo toho ve kterém jste byli ubytováni, jste spali a také to popište.  To vše by například zajímalo některé studenty hotelových škol, kteří ještě v žádném kloudném hotelu nespali ani doma, natožpak někde v zatančí.

Někteří jste pracovali na lodích, tak to tedy volové popište těm mladým.  Řekněte jiim pravdu, v čem ta práce spočívala, co jste se naučili, přestože vás k nějakému vaření třeba ani nepustili a co z toho uplatňujete v Česku. Nenechávejte si to pro sebe volové.

Napište jaké jazyky, a za jak dlouho jste se od té multilingvální sebranky volů z celého světa  na těch lodích naučili.

Já si dokonce myslím, že je téměř vaši povinností o svých zkušenostech přednášet na odborných školách a můžete dokonce mluvit pohlreichovštinou, protože to ti studenti dnes žerou. To budou ti mladí volové koukat, jací jste machři. Nakonec byste se asi uplatnili i na televizi, kde to vaření v současné době je veliký hit. Nakonec žádnou trému dnes mít nemusíte, buďte svými, čím sprostší - tím lepší, prostě dejte těm televizní divákům to, co chtějí.

M. Klima www.hostovka.cz


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz