Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Agrodolce
Autor: Michael Klíma | 4.8.2008 | Gastronomie

Agrodolce je italský výraz pro sladko-kyselé se kterým se setkáte nejenom na italských jídelních lístcích.

V italské kuchyni to ale je také omáčka z pistácií a piniových jader, hořké čokolády, cukru octa, kandované citrónové a pomerančové kůry, rozinek, rybízového rosolu a hovězí šťávy do které se někdy přidává různé koření, případně ovoce a víno.

Tato omáčka se podává k pečením z mas a zvěřiny a ku grilovaným jídlům. Podobná agrodolce omáčka je připravená ze směsi sekané cibule, bazalky a petrželky usmažené v olivovém oleji a másle, okořeněná pepřem a skořicí a dokončená sekanými rajčaty, bílým vínem a cukrem.

Na francouzdkých jídelních lístcích s s touto omáčkou setkáte pod názvem "aigre-doux".

Anglický název "sweet and sour", což také znamená sladko-kyselé se ale ve většině případů vztahuje k čínským jídlům tohoto jména. □


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160448
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz